Skip to main content

Wij maken organisaties structureel sterker

Uw medewerkers zijn het belangrijkste kapitaal van uw organisatie en daar willen we met elkaar zuinig op zijn. Een dynamische werkomgeving, beheersing van de werkdruk en een organisatie waarin mensen zich persoonlijk ontwikkelen. Dat zijn de vraagstukken waarop medewerkers hun keuzes veelal maken.

Daarom veranderen wij niet alleen uw manier van werken maar trainen we uw medewerkers zowel op de vaktechniek als op persoonlijke (leiderschaps)aspecten. Daarbij gaan we altijd uit van een maatwerk aanpak die goed aansluit op de behoeften van uw team en stellen wij zeer hoge eisen aan de kwaliteit en inhoud van onze trainingen.

Wat gaan wij voor u doen?

Uw wereld is continu in verandering. Met de invoering van de rechtmatigheidsverantwoording ontstaat een hele nieuwe situatie. Niet alleen inhoudelijke kennisvraagstukken en extra belasting voor uw organisatie, maar ook organisatorische uitdagingen.

Wie heeft welke rol en wat verwachten de verschillende gremia van elkaar? Hoe gaan we om met de formele vereisten en wat mag de Raad/ algemeen bestuur verwachten van uw organisatie?

Maar ook wat dit betekent voor de VIC-werkzaamheden. Een hele nieuwe eigentijdse gerobotiseerde controleaanpak vraagt ook dat uw medewerkers gaan omdenken. ‘Niet meer doen wat ze (altijd) deden, dan krijgen ze ook niet meer wat ze altijd kregen’. Vanuit Mijn VIC willen wij dit proces graag vanaf de start goed begeleiden. Zodat uw VIC medewerkers geheel ontzorgd direct op een slimme wijze voorzien van nieuwe energie van start kunnen gaan.

Wat bieden wij u

Onze experts hebben jarenlange ervaring in de publieke sector en daarnaast ook ruime ervaring in het verzorgen van (maatwerk) trainingen, workshops en opleidingen. Hiermee kunnen wij u altijd een maatwerkoplossing aanbieden die precies bij uw behoeften past. U bepaalt de thema’s, wij zorgen voor de juiste content.

U kunt hierbij denken aan onder andere:

  • Workshops voor gemeenteraadsleden, college en management wat de impact is van de rechtmatigheidsverantwoording voor hun functioneren en verantwoordelijkheden
  • (fraude)risico gerichte VIC aanpak
  • Uitvoering van een gerobotiseerde VIC
  • Soft skills in uw VIC aanpak
  • Samenwerking met uw accountant

Maakt u nog geen gebruik van de Mijn VIC modules? Geen probleem, ook uw organisatie helpen wij graag verder.
Wilt u meer weten over de mogelijkheden op het gebied van trainingen en workshops voor uw organisatie?
Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.