Skip to main content

De GALA regeling (SISA H30), leuker kunnen we het niet maken.......makkelijker trouwens ook niet

Ander nieuws:

MIJNVIC Investeert in Nexler
#STOP-DE-SPUK# - Maar is dat wel mogelijk?
Goede tijden, slechte tijden.... en het vervolg van de so...
Het sprookje dat rechtmatigheidsverantwoording heet
Drempelbedragen voor Europees aanbesteden zijn per 1 janu...
RPA-BOTS ondersteuning : bij controle vanuit de tweede lijn
Wie dan leeft wie dan zorgt? Of toch die #operational aud...

Mijn vrouw bleef even naast me staan op het moment dat ze een kop koffie kwam brengen. Misschien zag ze al dat ik het nodig had. ‘Hé leuk GALA. Doe je dan een smoking aan?’ Ik glimlachte even (als een boer met kiespijn), ‘zo’n feest is dit niet, verre van’. Ik was op dat moment bezig met het uitdiepen en in kaart brengen van de complexiteit van GALA, nieuw en verreweg de meest complexe SISA regeling ooit.

GALA, de afkorting van Gezond en Actief Leven Akkoord, de nieuwe SiSa regeling H30. Ik stel me zo voor wat zich in de ivoren torens in Den Haag heeft afgespeeld. Met het zweet op de voorhoofd werd de ultieme creatieve oplossing bedacht. ‘We gaan geen vijftien nieuwe SiSa regelingen lanceren in één keer, we voegen ze samen tot één regeling.’ Met de oplossing ontstond direct de uitdaging. Hoe gaan we dit in vredesnaam aanpakken?

Ik spreek de laatste weken veel medewerkers van diverse gemeenten door het hele land. SiSa is vaak al snel het onderwerp van gesprek. En of we nu uit Zeeland, Zuid-Limburg, de kop van Noord-Holland of Noord-Groningen komen, we delen de pijn. Maar niet in het kader van gedeelde smart is halve smart, maar in dit geval 342 keer dezelfde uitdaging. Laat ik het maar voorzichtig zo noemen, vraag je mijn ongenuanceerde mening dan kom ik al snel op andere krachttermen.

Na anderhalve werkdag, veel gesteun en heel wat bakken sterke zwarte koffie, ben ik er inmiddels wel uit. Ik weet nu exact hoe de regeling in elkaar steekt en wat wel en niet mag. De mogelijkheden en onmogelijkheden van de H30. En dat vertaalt naar een handzame oplossing met controleprogramma’s en checklists. Niet alleen op de toewijzing van kosten, maar ook een handzame oplossing om de onderlinge verschuiving van kosten en de verschuiving naar volgend jaar te kunnen monitoren.

Kost het jou ook zoveel tijd of doe je liever zinniger werk? Dan kunnen wij je helpen met een op maat gemaakt werkprogramma. Meer weten? Stuur een bericht naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. en wij maken vrijblijvend een offerte voor jullie.

Willem Schuitemaker - directeur MIJN VIC